ZAUPANJE VASE in poznavanje predpisov sta ključnega pomena za VARNO VOŽNJO!

Plemena, ki udarjajo po bobnih da preženejo zle duhove so tarča prezira mestnih ljudi, udarjajočih po trobah avtomobilov, da preženejo prometne zamaške.
~ Mary Ellen Kelly

strah2

KAJ JE STRAH PRED VOŽNJO?

Če imate strah pred vožnjo je lahko že vožnja do trgovine psihično trpljenje. Tisti, ki imajo močan strah, se bodo izogibali vožnji in se raje posluževali rabe javnega prevoza.

Strah pomeni že pol nesreče.

Fobija je močan strah pred objektom, aktivnostjo ali situacijo, ki sicer ni nevarna. Prisoten je nenehen strah, kljub temu da oseba ve, da je strah iracionalen. Oseba se ogrožajočih situacij izogiba. Beg prinese trenutno olajšanje, dolgoročna posledica pa je porast strahu pred takšnimi situacijami in funkcioniranje je vedno bolj okrnjeno.

strah3
noc

Specifične fobije so lahko posledica travmatske izkušnje in s tem rezultat pogojevanja ali pa posledica modeliranja. Nekateri ljudje imajo lahko določene strahove vožnje potem, ko so doživeli kakršno koli nesrečo ali imajo druge slabe izkušnje, ki so povezane z vožnjo.

Z UDELEŽBO V PROGRAMU

se boste naučili prepoznati strahove, jih spraviti pod nadzor in premagati,

boste osvežili svoje teoretično znanje,

boste praktični del usposabljanja izvajali z učiteljico vožnje z dolgoletnimi izkušnjami v poučevanju,

boste deležni individualne obravnave,

se boste sprva praktično usposabljali na neprometni površini in na vozilu, ki je dodatno opremljeno s pomožnimi stopalkami (sklopka, zavora in plin),

v nadaljevanju se boste praktično usposabljali na lastnem vozilu,

boste pridobili samozavest,brez strahu

boste pridobili veselje do vožnje,

boste pridobili zaupanje vase.