Do drugih smo STROGI samo toliko, kolikor smo STROGI do sebe!

Nisem to kar se mi je zgodilo. Sem to, kar se odločim postati!
~ Carl Jung

strah2

KAJ JE STRAH PRED VOŽNJO?

V kolikor vas obvladuje  strah pred vožnjo je lahko že vožnja do trgovine čisto trpljenje. Vsi, ki imate močan strah, se boste izogibali vožnji, iskali izgovore in se na pot odpravili z javnim prevozom, taksijem.

Pogum je nalezljiv.

Fobija je močan strah pred objektom, aktivnostjo ali situacijo, ki sicer ni nevarna. Prisoten je nenehen strah, kljub temu da oseba ve, da je strah iracionalen. Oseba se ogrožajočih situacij izogiba. Beg prinese trenutno olajšanje, dolgoročna posledica pa je porast strahu pred takšnimi situacijami in funkcioniranje je vedno bolj okrnjeno. Zato nikar ne oklevajte in pokličite še danes, da si dovolite izkušnjo premagovanja strahu.

Marjetka Kramžar 041/879-661

strah3
noc

Specifične fobije so lahko posledica travmatske izkušnje in s tem rezultat pogojevanja ali pa posledica modeliranja. Nekateri ljudje imajo lahko določene strahove vožnje potem, ko so doživeli kakršno koli nesrečo ali imajo druge slabe izkušnje, ki so povezane z vožnjo.

Z UDELEŽBO V PROGRAMU

se boste naučili prepoznati strahove, jih spraviti pod nadzor in premagati,

boste osvežili svoje teoretično znanje,

boste praktični del usposabljanja izvajali z učiteljico vožnje z dolgoletnimi izkušnjami v poučevanju,

boste deležni individualne obravnave,

se boste sprva praktično usposabljali na neprometni površini in na vozilu, ki je dodatno opremljeno s pomožnimi stopalkami (sklopka, zavora in plin),

v nadaljevanju se boste praktično usposabljali na lastnem vozilu,

boste pridobili samozavest,

boste pridobili veselje do vožnje,

boste pridobili zaupanje vase.