POMAGAM LJUDEM, da se podajo v promet SAMOZAVESTNI IN VARNI!

Vloga sodobne, mestne matere je varno pripeljati otroka na svet, in kasneje po svetu z avtom.
~ Peter De Vries

marjetka1

MARJETKA KRAMŽAR

Sem dolgoletna učiteljica vožnje, s petnajstimi leti izkušenj pri delu s kandidati v prometu. Vsa leta poučevanja sem spoznala mnogo ljudi z različnimi značaji, kar mi je danes v močno oporo pri mojem delu. Zavedam se, da je vsak človek edinstvena osebnost, zato delo prilagajam vsakemu posamezniku.

Ničesar v življenju se ni treba bati,

treba je samo razumeti.

Zelo dobro se spominjam nezaupanja, strahu in negotovosti, ki so me obhajali, ko sem prvič sedla za volan skupaj z novorojenim Andražem.

Nisem zaupala, da bodo vozniki upoštevali prednost, da se bodo zares ustavili na rdeči luči, da me bodo pravočasno opazili, mi dali na cesti dovolj prostora, dovolj časa, da bom uspela dati otroka ven in noter iz avta, itd.

strah1

PREMAGAJTE NEGOTOVOST

Takrat sem si rekla, da je živeti v takšnem strahu navadno životarjenje in da tako ne gre več. Zato sem se spravila v pogon in premagala negotovost. Ker sem po naravi precej vesela oseba, ljudje, ko me spoznavajo, ne morejo verjeti, da bi me kdajkoli obvladoval strah.

marjetka2

Naj vam zaupam, da sem morala tudi sama prehoditi trnovo pot premagovanja strahu in sem dodobra spoznala, kako me strah lahko ohromi. Zato sem se odločila, da naredim nekaj, česar se ni lotil še nihče pri nas – pomagam ljudem pri premagovanju strahu za volanom.

Marjetka Kramžar