Zakaj uporabljamo piškotke?
Piškotek je besedilna datoteka, katero spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Spletna stran si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, se v vašem računalniku shranijo vaše nastavitve spletne strani ali z njimi beležimo obisk spletne strani. Brskanje po spletni strani je s piškotki hitrejše in učinkovitejše.

Onemogočanje piškotkov
Sami se lahko odločite ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku. Če jih želite onemogočiti, vam predlagamo, da na spletu poiščete kako onemogočiti piškotke za vaš brskalnik. Če spremenite ali izbrišete datoteko s piškotki, nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.

Piškotki, uporabljeni na tem spletnem mestu:

GOOGLE ANALYTICS (_GA, IDE, NID)
Piškotek Google Analytics omogoča storitve za analizo obiska spletne strani. Pomaga nam pri analizi obiskanosti spletne strani in pripravi izboljšav. Piškotek se ustvari oz. se mu podaljšja veljavnost za 2 leti ob vsakem prikazu posamezne podstrani.

GOOGLE MAPS (PREF, NID, khcookie)
Google Maps naloži piškotke za prikaz interaktivnih zemljevidov. Če ste prijavljeni v storitve Google (Gmail, Google Apps, …), se naložijo tudi piškotki z imeni SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, SID, GALX, GAPS, ipd.

PH_HPXY_CHECK
Piškotek se uporablja le za varnostne sisteme, za preprečevanje brute foce napadov in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika.

PHPSESSID
Sejni piškotek spremlja vašo navigacijo po spletni strani. Omogoča začasno shranjevanje vaših vnosov v obrazcih na spletni strani. Njegov rok trajanja je trenutna seja (obisk) in traja do zaprtja brskalnika. Piškotek je obvezen za delovanje spletne strani.

FACEBOOK PIŠKOTKI
Omogočajo interakcijo z družabnimi omrežji in beležijo število delitev, všečkov in komentarjev.

YOUTUBE (GPS + YSC + PREF + VISITOR_INFO1_LIVE)
Piškotki omogočajo prikaz video vsebine s spletišča Youtube.