Anksioznost za volanom

Kako sva z Marjetko skupaj zvozili in povozili mojo anksioznost za volanom?

Anksioznost je v meni nastajala leta in leta. In to brez posebnega razloga. Anksiozna sem postala že takrat, ko sem se v avtu vozila kot sopotnica. Nikoli si nisem predstavljala, da bom kdaj lahko vozila sama. Anksioznost med vožnjo je bila nekaj kar se me je zares držalo. Le ta mi je povzročala pravo nočno moro in vzela vso veselje do načrtovane destinacije.

Kako naj to rešim sama?

Da bi se sama usedla za volan? Kdo je tukaj nor! PANIKA! Anksioznost za volanom je nekaj kar sem predolgo negovala znotraj sebe. Skozi možgane so mi švigale vse mogoče negativne misli, ki se začnejo s Kaj če, kako bom, … Lahko bi jih naštevala v neskončnost in nikakor to niso bile prijazne misli. Priznam, da sem se na neki točki odločila, da jaz pač nikoli ne bom voznica. Misli o vožnji sem potisnila daleč stran, volk sit – koza cela, nihče ni umrl.

Ko te sreča življenje!

Dokler mi ni življenje serviralo dogodke in situacije, ki so od mene zahtevali, da je izogibanja konec.
Naletela sem na Marjetko in njen program brez strahu za volanom si. Da ne bo pomote, pred tem sem že poskušala premagati anksioznost med vožnjo  z dodatnimi urami vožnje v šoli vožnje,  delala sem z EFT terapevtom, KVT terapevtom, hipnozo, pa saj se še  sama ne spomnim več kaj vse sem preizkusila. A z Marjetko, sva takoj kliknili. Marjetka me je vsakokrat potolažila kot bi bila moja Security Blanket.
Potem se je začelo pravo delo, vozili sva vsak teden. Z njo so bile vožnje zabavne. A še vedno dovolj resne, da sem lahko napredovala. Seveda so bile tudi solze. Veliko sva se pogovarjali, predihavali, vizualizirali, … Govorili o moji anksioznosti med vožnjo.
Marjetka nikoli ni obupala, vedno je bodrila in motivirala in nikoli ni izgubila potrpljenja.
In sedaj vozim. Ja! Jaz vozim sama, prav vsak dan! Največkrat po znanih poteh, ki sva jih neštetokrat prevozili skupaj. Avtocesti se še vedno ne približam in to je najin naslednji cilj, ki ga bova skupaj osvojili.
Če bereš to, si najverjetneje v podobni situaciji. S trdim delom je mogoče premagati anksioznost med vožnjo!  Meni je uspelo in jaz sem dokaz, čeprav me ne poznaš.
Povem ti, kjer je VOLJA, tam je POT!
Erika 38 let