Bojim se voziti avto

Želim vam predstaviti svojo zgodbo.

Vozniško dovoljenje sem pridobila pri 20-tih letih. Do svojega 34. leta nisem popolnoma nič vozila. Da se bojim voziti avto sem  skrbno skrivala. Celo moji tesni sodelavci niso vedeli zanj. Dokler nismo nekega dne imeli v službi team buildinga. Oba moja sodelavca  sta popila preveč alkohola in želela, da jaz peljem naprej. V njunem vinjenem stanju, kakršnem sta bila, sem prejela veliko smeha in zbadljivk.

Meni je bilo res grozno, že sama misel na to, da bi jaz vozila avto, mi je povzročala dihalno stisko. Kaj šele, da bi se zares usedla za volan.

No ta dan, smo šli domov s  taksijem. Bil je vikend. Cel vikend sem razmišljala kako naj jima razložim kaj se je zgodilo. Sram me je bilo iti v službo, ker kaj bodo pa drugi rekli,…

A tadva moja sodelavca sta bila povsem razumevajoča. Ne morem verjeti, da sta me prav onadva  predstavila Marjetki v program brez strahu za volanom.

Odkar delam v programu z Marjetko me ni več strah voziti avta. Marjetka mi sproti razloži prometne situacije. Kadar česa ne razumem, večkrat ponoviva, da se mi situacija zares zasidra in jo popolnoma razumem. Vsakič, ko grem na vožnjo, grem z veseljem in nič več se ne bojim voziti avta.  In to mi pomeni največ.

Klara 35 let