Tehnološko napreden avto

Strah pred tehnološko naprednimi vozili

Pri meni se je ne dolgo nazaj oglasila gospa, ker je imela izreden strah pred vožnjo. Njen strah pred vožnjo se ni zmanjšal niti z nakupom zanjo najboljšega avta na trgu, ki je bil tehnološko napreden avto. Da bi se strah pred vožnjo zmanjšal si je kupila Mercedesa. In to ne navadnega Mercedesa. Takega, ki bi ji moral zagotovi varnost in  olajšati  samo vožnjo in zares je to tehnološko napreden avto.

 

Manj strahu

Ampak žal temu ni bilo tako. Gospa se je dokaj sproščeno peljala iz Štajerske proti Ljubljani. V predoru se je njen novi Mercedes sam odločil, da ne bo šel več kot 80km/h. Karkoli je poskusila narediti, ni pomagalo. Ob vsej tej nemoči, se ji je strah pred vožnjo samo še močno povečal. Začele so ji mravljinčiti noge, dobila je potne roke, srce ji je razbijalo kot, da ji ga bo razneslo. Povedala mi je, da se je počutila kot, da bo umrla.

Ujetost v predoru

V predoru se ni imela kam umakniti, zadaj za njo so bili kamioni, ki so ji trobili, žmigali z lučmi, mahali z rokami, češ naj se umakne. Ampak kam? Gospa je bila vsaj toliko pri sebi, da je vklopila vse 4 smernike in se počasi premaknila na drugo stran predora, kjer se je morala ustaviti.

Takrat je vse prišlo za njo. Aktiviral se ji je strah pred vožnjo, mislila je, da bo kar umrla. Strah pred vožnjo je bil tako hud, da je morala poklicati asistenco in so jo prišli na avtocesto iskat. Avto so odpeljali na uradni servis in tam  so zagotovili, da je z avtom vse OK, da ga gospa ni znala voziti. Malo so se ji celo posmehovali,… Kako grdo! Kaj takega!

Avto se je sam dal v “safe mode!”

Nekoliko  kasneje so ugotovili, da se je avto sam  dal v tako imenovani “safe mode!” Da to včasih avto naredi. Da mu je potrebno nastaviti nastavitve in potem bo delal normalno naprej. Mislim, kaj takega. Tile novi, moderni, samo vozeči avti,… To je res nekaj najslabšega za nas, ki imamo zelo radi stvari pod kontrolo. Tukaj ti kontrolo prevzame avto sam in kaj potem?

Mene resno skrbi kam gre ta svet?