Vožnja vozila z avtomatskim menjalnikom

Učenje vožnje avtomatika

Vozniško dovoljenje sem opravila pred 12 leti. Nikoli si nisem želela voziti avta. Doma so me silili k opravljanju vozniškega dovoljenja. Ko sem izpit opravila, nisem želela voziti avta. Vožnja našega avta je vedno zahtevala ekstra previdnost, pazljivost, da se ne bi avtu kaj zgodilo. Oče ga je vedno parkiral tako, da ga je gledal skozi okno.  Kadarkoli smo kam šli, je vsakokrat naredil obhod okoli avta, da je preveril, če je še vedno isti.

Vpis v program

Program brez strahu za volanom sem odkrila čisto slučajno, ko sem nekaj brskala po internetu. Poklicala sem upajoč, da ne bom nikogar dobila. Nisem mogla verjeti, da bom našla osebo, ki bo imela avtomatika. Z Marjetko sva se dobili v zelo kratkem času. Najprej sva šli sva na poligon na neprometno površino kjer sem jaz prvič preizkusila avtomatika. Že takoj po prvi uri sem se za volanom počutila bolj sproščena. Ker imamo doma tudi avtomatika sva v nadaljevanju z Marjetko delali na našem vozilu. Želela bi vam predstaviti prednosti vožnje avtomatika!

Vožnja vozila z avtomatskim menjalnikom

Vožnja ima veliko prednosti:

  • Avtomatik na klancu nikoli, ampak res nikoli ne leze nazaj.
  • Avtomatik ob speljevanju nikoli ne “crkne”.
  • Avtomatik je enostaven za uporabo in upravljanje!
  • Vožnja avtomatika je bolj varna.
  • Med vožnjo imate več časa za spremljanje prometa.
  • Imate več čas za razumevanje prometa in pravil.
  • Lažje predvidevate situacije.

Kaj mi je program omogočil?

S pomočjo programa sem se spoznala, da je vožnja vozila z avtomatskim menjalnikom zame tisto edino pravo kar šteje. Naučila sem se prometnega razmišljanja, predvidevanja. Kadar sem v stresni situaciji poznam tehnike sproščanja.  Obnovila sem pravila v cestnem prometu, predvsem vožnjo v krožnih križiščih in vožnjo po avtocesti. Vedno sem mislila, da moram na avtocesti peljati z maximalno hitrostjo. Še dobro, da temu ni tako! Sedaj zmorem peljati po avtocesti tudi do morja. Tako se počutim kot, da bi odkrila Ameriko.

Ni drugih besed kot: Hvala, hvala, hvala. Meni ste pomagali spremeniti življenje!

Pika  30 let