Strah pred varno vožnjo

Kako opraviti trening varne vožnje, če imaš strah?

V program sem se vključila, ker sem bila voznik začetnik in sem po opravljenem vozniškem dovoljenju morala opraviti varno vožnjo. Z Marjetko sva se hitro ujeli. Vožnja z njo me je pomirila, osrediščila. Ves  čas me je skrbelo, kako bom opravila varno vožnjo na mojem vozilu. Marjetka mi  je hitro predlagala, da vožnje opravljava kar na mojem osebnem vozilu, kajti to bo isto vozilo s katerim bom šla na varno vožnjo.  Za varno vožnjo sem se prijavila na poligonu v Logatcu, ker se je Marjetka tam dogovorila, da me bo na varno vožnjo pospremila. Predno sva šli na poligon mi je Marjetka svetovala, demonstrirala in razložila kakšne vaje me bodo čakale na treningu varne vožnje.

Trening varne vožnje v Logatcu

Skupaj sva si izbrali termin za varno vožnjo v Logatcu. Obema je ustrezala ena sobota. Dobili sva se kar na poligonu za varno vožnjo v Logatcu. Nikoli si nisem mislila, da bom trening za varno vožnjo zmogla. Samo z Marjetkino pomočjo mi je uspelo. Opravila sem varno vožnjo. Vozniško dovoljenje imam veljavno še za nadaljnjih 10 let. V tem času sva se z Marjetko dobili, da sva varno vožnjo na trenirali tudi na avtocesti. Zdaj si upam sama na pot k fantu, ki živi v sosednji državi.
Vsem priporočam, da si z Marjetko in njeno pripravo na  varno vožnjo olajšate življenje in izgubite vse možne strahove. Vesela in hvaležna sem, da sem te spoznala.
Mija 22 let