Vožnja z otrokom v avtu

Sama se nisem vozila v prometu že 7  let.  Skoraj dve leti je že odkar sem rodila sina. Imela sem težavo, ker si nisem  predstavljala kako bi izgledala vožnja z otrokom v avtu? Prijateljica mi je povedala in priporočala program premagovanja strahu za volanom, kjer sem se naučila vožnje z otrokom v avtu.

Prvič, ko sem začela s ponovno vožnjo v prometu, mi je veliko pomenilo, da sem imela prilagojeno vozilo, da bi v primeru nevarnosti, lahko Marjetka namesto mene ustavila.  Ko sem postala toliko suverena v vožnji, sva se za vožnjo zmenili na mojem lastnem vozilu. Sprva je šlo bolj počasi, ker me je skrbelo, da ne bom kaj spregledala. Kasneje, sem se počutila popolnoma varno in kompetentno za volanom.

Ampak moj cilj še ni bil osvojen. Želela sem si vožnje z otrokom v avtu?!

Sin še ni dopolnil dve leti in bila me je strašna groza, voziti se z otrokom. Kaj, če se bo začel jokati, oglašati, kako naj vem, da je z otrokom vse OK?

V programu premagovanja strahu za volanom, sva z Marjetko osvojili tudi to. Najprej sva se vozili po Ljubljani s praznim otroškim sedežem, na to sva počasi in na krajše razdalje vzeli s seboj tudi sina.

Danes sem presrečna, da sem šla preko vseh strahov in nezaupanj s strokovno usposobljeno osebo. Od samega začetka je verjela vame, da mi bo uspelo. Skupaj sva se naučili kako priti do otroške urgence, pediatrične klinike, kje in kako parkirati, da lahko z otrokom obiščeva urgentnega zdravnika.

Sedaj se počutim kot prava mama, saj vem, da bom sina lahko odpeljala k zdravniku tudi sredi noči, če bo potrebno.